Tebi, prva ljubavi

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ljubav, Prva
11 komentara

Volio sam je kao nikoga do tada.

Ugledao sam je slučajno, prvi dan srednje škole, kada smo svi bili ionako zbunjeni i uplašeni od napuštanja djetinjstva i prelaska u odraslije doba.

 
Stajala je ispred mene u redu, kosa joj je mirisala na proljeće a u očima joj se ogledala duga. Volio sam je a nisam smio da joj priznam. Ni škola me nije išla to polugodište, predavali su profe ali sam ih ja slabo nešto čuo, kod kuće me majka stalno tjerala da jedem ali ni to mi nije najbolje išlo, uveče sjedne sa starim i onako ozbiljno mu šapatom kaže:

"S malim se nešto dešava.." a stari se samo onako iskusno osmjehne i veli joj "...ma pusti ga, dobar je on...".

Možda se sjećao sebe iz tih vremena.

 
Ni sa drugarima nisam nešto provodio vrijeme, često sam mjenjao frizuru i gledao da u školskom hodniku stojim baš tu kuda ona prolazi, ali kad prođe ja spustim glavu i jedva promucam "zdravo". Da samo znate kako mi je srce brzo udaralo i koljena klecala! A ona me je gledala veselo, rumenih obraza i vragolastog osmjeha, znala je šta se dešava ali mi nikad ništa nije rekla sem "Ćao".

 
Koliko sam samo pjesama napisao te jeseni, kako mi je svaki dan izgledao sunčan i vedar, svaka mi je zvijezda namigivala i krajiški vjetrovi su mi šaputali njeno ime.
Poljubila me kad sam se najmanje nadao, stajao sam ispod oraha pored škole i sanjao o njoj, kada se ona odjednom niodakle stvorila ispred mene, ravno je iz mojih snova izašla i stala preda me, poljubila me blago na usne i otrčala niz školsko dvorište da stigne na čas.

Drhtavom rukom sam čakijom urezao na orah "Srbo +..." i opkružio srcem...


Mnogo godina kasnije stajao sam pored porušene srednje škole i na izgorjelom stablu našeg oraha sam, dok mi je snijeg padao po kosi, tražio naša imena ali ih više nije bilo...

 
"Poznavao sam poslije nje još mnogo djevojaka, i mnoge su me pitale da li ću ih zapamtiti, i ja sam odgovarao da hoću jer sam iskreno vjerovao u to u tom trenutku, ali zapamtio sam samo onu koja nikad nije pitala...."

 


 

  • variolavera
    ja svoju prvu ljubav pamtim po slobodi voljenja. Nikada ni prije ni poslije nisam imala tu slobodu licnosti i emocija. Sada ne mislim da bih bila sa njim, na osnovu onoga sto je on postao. Nije moj tip muskarca. Mozda bi se mi oboje razvijali drugacije da smo ostali zajedno ali ko to zna. Pamtim ga po slobodi:) I ocima:)
  • Ivy_Poison
    Mozda i ona procita ovo :) Moja prva ljubav ..ne pamtim je vise s ovakvim emocijama.
  • Burazer
    Ah Ivy nije moguće:) A ono..prva ljubav zaborava nema?
  • MysticPen
    Svaka cast, Srbo...davnih dana kad sam te znala licno, nisam ni znala da krijes ovaj talenat u sebi - bas uzivam u tvojim tekstovima!...
    U ovom mi je najjaca zadnja recenica - bravo!
  • madam
    Ovo je bas divno :)))
  • SrboPeuljanac
    Hvala na citanju i komentarima.
  • Mmila
    Prelepa prica ispricana sada sa istim emocijama i ceznjom koja se rodila davno u nekom skolskom dvoristu.
    Mi smo jedno drugome bili prva ljubav.Uzdrhtalih srca i vlaznih dlanova dodirivali smo se kao u prolazu.Sa sesnaest godina mogli smo sve i nismo mogli nista.Trcala bih sa casova ritmike samo da ga vidim pre pocetka njegovog treninga a onda na krilima svoje ljubavi odleprsala kuci.Trajalo je to blazenstvo cetiri godine a onda nas je vetar oduvao na razlicite strane...Sreli smo se ponovo posle dvadeset godina. Tada smo vec imali svoje porodice ali ta prva ljubav koja je za uvek oplemenila nase duse , nikada nije napustila nasa srca.
  • SrboPeuljanac
    Hvala Mmila na prilogu...:-)
  • millionerka
    "Poznavao sam poslije nje još mnogo djevojaka, i mnoge su me pitale da li ću ih zapamtiti, i ja sam odgovarao da hoću jer sam iskreno vjerovao u to u tom trenutku, ali zapamtio sam samo onu koja nikad nije pitala...."
    Da da prva ljubav se nikad ne zaboravlja .ooo kako divnu temu si izabrao.Sad si me vratio u neko drago vreme .
  • SrboPeuljanac
    Hvala Milionerka na citanju i komentaru, oprosti na malo zakasnjelom komentaru, nisam ni vidio do sada...

Prijavite se da biste objavili novi komentar
SrboPeuljanac
Sanjar