Kulinarstvo

Najbolje kuvarice sveta

Kategorija: Glavna
Tagovi: Angela Hartnett, Chef, Female, Kuvarica, Zena, Uspešna

Kuhinje većine restorana imaju "nenormalnu" satnicu i mačističku kulturu rada. Čudi li vas onda činjenica da su u Velikoj Britaniji samo 20%  šefova žene?

 

Kuvanje između četiri zida sopstevnog doma je primarno povezano sa ženama, dok restoranskom industrijom još uvek dominiraju muškarci. Jesu li muškarci zaista bolji kuvari ili su samo fizički izdržljiviji?

Anđela Hartnet, jedan je od najvećih britanskih kuvarskih talenata i apsolutno pobija tu tezu. Ona krči put ka samom kulinarskom vrhu za sve pripadnice lepšeg pola.

Poreklom italijanka, ljubav prema kuvanju nasledila je od mame i bake. Nakon što je dobila diplomu sa Kembridža iz moderne istorije zaposlila se na Barbadosu u Sandy Lane hotelu.

Po povratku u Veliku Britaniji, Anđela se pridružila mladom timu restorana Aubergine, gde je glavni šef bio Gordon Remzi. Pretežno muška ekipa predvidela joj je najviše sedmicu dana rada. Anđelina upornost pokazala se vrednom pa je restoran tokom njene naporne godine provedene tamo zaradio svoju prvu Mišelin zvezdicu.

Glavni šef prvi put postala je u restoranu Petrus, nakon sedam meseci rada, a restoran je pod njenim vođstvom takođe zaradio Mišelinovu zvezdicu.

Nakon toga put je zajedno sa Remzijem vodi u Škotsku, a posle i u Dubai.

2003 godine dobila je nagradu "Best new restaurant award", sa restoranom The Connaught gde je kombinovala modernu evropsku kuhinju sa klasičnom italijanskom, a 2004 konačno i svoju prvu Mišelinovu zvezdicu.

Bila je učesnica mnogih šou programa kao što su "Hells kitchen" i "Tonight s Trevor McDonald", gdje je pričala deci o prednostima zdrave hrane. Time postiže vojsku obožavatelja.

Prva objavljena knjiga bila joj je  "Angela Hartnett's Cucina: Three Generations of Italian Family Cooking".

Trenutno je glavni šef restorana Murano i York & Albany paba u Londonu.

Anđela Hartnet dijeli svoje znanje i recepte omiljenih jela u školi The School of Hartnett.

 

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!