Kuvar

Letnja krema sa sumskim vocem

Kategorija: Glavna
Tagovi: Voce, Krema
Vrlo fina i kremasta poslastica
Letnja krema sa sumskim vocem

Sastojci

400 gr jagoda
100 gr malina
100 gr kupina
100 gr borovnica
300 ml vode
500 gr guste kisele pavlake (moja je bila sa 14% masnoce)
100 ml mleka
5 kasika + 70 gr secera
5 punih kasicica zelatina (oko 14gr)

Priprema

  1. Podeliti jagode na pola pa ih izgnjeciti viljuskom ili onom zicom sto pravite pire krompir. Dodati 300 ml vode i 5 kasika secera, pustiti da provri, pa procediti i baciti ostatak pulpe od jagoda.
  2. 2 kasicice zelatina potopiti u hladnu vodu da omeksa i onda dodati omeksali zelatin u vruc sirup od jagoda, i mesati dok se zelatin ne otopi.
  3. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperati ( ja sam ga hladila u ledenoj vodi, nemojte to da radite,meni zbog toga nije taj deo uspeo)
  4. Dok se to hladi,isecite deo jagoda pa stavite na dnu posude u kojoj cete praviti ovaj desert ( ja sam uzela plasticnu posudu u obliku modle za kuglof,malo je nakvasila)takodje sam stavila i 5-6 malina, borovnica i kupina.
  5. Sipati ohladjeni sos od jagoda preko voca i staviti na pola sata u zamrzivac ( meni je trebalo vise od piola sata).
  6. Potopiti 3 kasicice zelatina u 1/3 mleka, ostaviti da nabubri, pa onda dodati i ono 2/3 mleka,zagrevati stalno mesajuci dok se zelatin otopi, ostaviti da se ohladi.
  7. Kiselu pavlaku viljuskom izmesajte sa 70 gr secera pa dodati ostatak borovnica, maline nemojte dodavati, one su premekane, njih cete stavljati u kremu dok sipate u kalup.
  8. Kasikom sipati kremu od pavlake na sos od jagoda (koji treba da bude svrst) stavljati maline,dok ne zavrsite sa kremom od pavlake.
  9. Ostaviti u frizider najmanje 4 sata, najbolje preko noci.

Prijatno

Posluživanje

Meni se gornji sloj otopio jer nisam mogla da ga izvucem iz kalupa, pa sam izgleda drzala malo vise u toploj vodi i sos se otopio, svejedno, bilo je veoma ukusno.
Pravicu ovu poslasticu ponovo.

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!