Kulinarstvo

Za bebe gurmane

Kategorija: Glavna
Tagovi: Baby, Food, Vegetable, Fruit, Bebe, Hrana, Voce, Povrce, Kašice

 

Stručnjaci svim mamama preporučuju dojenje bebe makar do 6 meseci starosti, posle toga preporučuje se postepeno uvođenje novih namirnica u bebinu ishranu. Vžano je naglasiti da se bebama nove namirnice uvode jedna po jedna nikako više njih jer bi to moglo dovesti do preosetljivosti ili alergijske reakcije.

 

Do kraja prve godine mleko bi trebalo da ostane glavna namirnica, a jedan mlečni obrok mogu zameniti hranjive kašice od voća, žitarica, povrća, sve sa dodatkom mleka, a kasnije i mesa i ribe.

Voćne kašice i supe ne mogu biti samostalni obroci.

Evo par preporuka za ukusne „bebeće“ obroke.

Prokuvajte mleko razblaženo sa vodom pa tom smesom prelijte kukuruzne pahuljice, u još toplu kašicu umešajte izrendanu jabuku, ukoliko je beba manja, jabuku obarite, propasirajte i dodajte.

 

 

Špinat dobro operite skuvajte u kipućoj vodi i ispasirajte, dodajte malo mleka i malo ulja, pa još kuvajte, na kraju da biste malo zgusnuli kašicu dodajte rižine pahuljice.

Za malo starije bebe, icecite meso (teletinu, piletinu, jagnjetinu) izrežite i stavite u vodu da se kuva. Kad je meso na pola kuvano dodajte iseckano povrće, šargarepu, praziluk, kelj, a na kraju i rižu. Pred sami kraj kuvanja dodajte kap ulja. Obrok po potrebi iseckajte ili propasirajte u zavisnosti od doba bebe. 

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!