Kulinarstvo

Najbolji saveti koje možete dati detetu u vezi ishrane

Kategorija: Glavna
Tagovi: Cooking, Tips, Health, Kids, Food, Zdravo, Hrana, Saveti, Desa, Ishrana

Kako da navedete vaše dete da počne zdravo da se hrani? Da ceni hranu, uživa istražuje?

 

 

Saveti koje bi trebalo da date vašem detetu vezano za ishranu su:

Prvo i najbitnije je da bude avanturista, da proba sve što mu se ponudi, recite mu da će mu možda biti potrebno da neke stvari proba više puta da bi mu se svidele.

Recite mu da je isprobavanje novih ukusa znak odrastanja time ih možete privući.

 

 

Boje

Što šarenije to bolje, dajte detetu zadatak da svaki dan pojede namirnice u pet različitih boja. Deci će to biti zanimljivo, s vremenom će im preći u naviku.

Voda

Neka piju što više vode, kupite im zabavne flašice koje će uvek biti napunjene vodom, neka piju i za vreme obroka.

Naučite ih da su sokovi i druga zaslađena pića kao poslastica, i nisu za svaki dan, a da je voda ono što nam pomaže u sportu i pomaže našem mozgu da se koncentriše i da nam gasi žeđ.

Učite svoju decu da je doručak jako bitan, bilo da je to samo banana ili čaša mleka, usadite im naviku da ne izlaze ujutru iz kuće praznog želuca.

Recite deci da slušaju svoj stomak, da jedu kad su gladna i da prestanu jesti kad su siti. Veoma je bitno da naučite dete da iako je u bioskopu sa drugarima ne mora jesti kokice ukoliko je upravo večerao.

Kao što postoji vreme za igru i vreme za rad, postoji i vreme za jelo. Naučite dete da jede za stolom, svaki obrok, čak i užinu, obroci će mu biti redovniji i smanjiće potrebu za grickalicama.

Dajte im vremena za stolom, neka jedu polako, dobro sažvaću,osete i teksturu i ukuse.

 

 

Probudite u njima ljubav prema kuvanju, kuvajte zajedno, smišljajte nove zdrave recepte, zabavite se. Neka kad poraste ne može da zamisli dan bez kuvanog obroka, pa makar ga sam morao kuvati

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!