Kulinarstvo

Hrana za male superheroje

Kategorija: Glavna
Tagovi: Zdrava Hrana, Deca, Povrce, Food, Kids, Healthy

Svaka mama najviše na svetu želi da svoju decu hrani zdravo, sa čim više voća i povrća, ali to u većini slučajeva nije baš jednostavno pošto naši mali tvrdoglavci od malih nožica imaju istančan ukus kojem se uglavnom sviđa ono što nije baš najzdravije.

Isto tako svaka mama zna metode "kamufliranja" povrća u obrocima, i raznorazne motivacione govore (bićeš jak kao Popaj, letećeš kao Supermen) ne bi li potakli svoju dečicu da pojedu makar zalogaj spanaća, brokule ili tikvice.

 

Ovo su naše:

Retko koje dete ne voli pizzu, a vi umesto kečapa ili nekog drugog kupovnog sosa napravite domaći, izdinstajte luk, dodajte papriku, šargarepu, tikvice, paradajz pelat, sveži origano, prokrčkajte, izmiksajte štapnim mikserom i stavite na prethodno napravljeno testo. Na kraju dozvolite vašem mezimcu ili mezimici da samo odabere nadev za pizzu. Uživaće.

 

Prethodno obaren kropmir, i šargarepu izribajte na rende, dodajte sitno iseckan i kratko u slanoj vodi blanširan spanać, povežite sa jajetom, uvaljajte u prezlu i pecite kao pljeskavice. Servirajte deci u zemičkama za hamburger, koji će u slast pojesti.

 

Na posletku, krem čorbe su jako hranjive za vaše klince posebno u ove hladne dane, da bih deci učinili zanimljivijima, propržite na tavi pinjole, pistaće ili obične kockice hleba i pospite ih po čorbi. Hrskava tekstura podsetiće ih na neke gricalice i tražiće još.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!